Betaal veilig!

Verzorg jezelf eens biologisch

Urtekram verzorgingsproducten zijn EcoCert biologisch gecertificeerd. Daarnaast zijn deze vrij van onaangename of milieubelastende bestanddelen zoals parabenen, siliconen, alcohol en weekmakers.

Het assortiment van Urtekram bestaat uit eenvoudige en zuivere haarverzorging, lichaamsverzorging en zeep.

Zowel in het vervaardigen als het testen van haar producten zet Urtekram zich bijzonder in voor dieren. Urtekram gebruikt louter plantaardige ingrediënten en producten worden nooit op dieren getest.

Meer informatie over Urtekram en de producten?

 

Het natuurlijke beschermingsschild voor uw huid.

Het natuurlijke beschermingsschild voor uw huid. Met Beauty Pearls werd nu een unieke lijn voor bescherming van uw huid ontwikkeld. De in een gel ingebedde, waardevolle bestanddelen van d…

Lees meer →

Nieuwsbrief

Blijf nu op de hoogte van het laatste nieuws en producten met de nieuwsbrief van 2b-natural.

Dit zegt je haar over je gezondheid

Dit zegt je haar over je gezondheid

Probeert je haar je iets te vertellen over je gezondheid? Misschien. Sommige ziektes en medicijnen beïnvloeden je haar. Maar soms moet je ook gewoon beter voor je haar en hoofdhuid zorgen. Wat is mythe en wat is een feit. We zetten het voor je op een rij.

 

Roos
Als je roos hebt, schaam je je misschien en bovendien jeukt het ook nog eens, maar roos is beslist niet schadelijk voor je gezondheid. Je kunt het beste een anti-roosshampoo gebruiken. Helpt de shampoo niet, ga dan voor advies naar je huisarts. Is de roos geel en vettig, dan is er misschien sprake van seborrhoïsch eczeem. Dit is een schilferige huidaandoening. De huidcellen delen zich vele malen sneller dan gebruikelijk en afgestorven cellen laten in kleine droge plakjes los: de schilfers.

Het beste medicijn is ketoconazol. Dit is verkrijgbaar in shampoo en als zalf. De shampoo in een lichte concentratie bij de drogist en apotheek, in hogere concentratie en als zalf alleen via de huisarts.

Haaruitval
Je verliest ongeveer 100 haren per dag. Dit is normaal. Verlies je opeens heel veel haar, dan hoeft er niet per se iets ernstigs aan de hand te zijn. Een shock – denk aan een operatie, bevalling, medicatie, crashdieet, stress of schildklierprobleem – kan ervoor zorgen dat het haar in de rustfase blijft. Na twee of drie maanden valt het haar alsnog uit. Het lijkt dan 'met bosjes tegelijk' uit te vallen. Meestal groeit het meteen weer aan. Zo niet, ga dan naar je huisarts voor advies.

Pleksgewijze kaalheid
Bij pleksgewijze kaalheid (alopecia areata) valt je immuunsysteem per vergissing je haarfollikels aan. Dit veroorzaakt plotselinge haaruitval. De meeste mensen krijgen één of twee kale plekken. Soms valt heel het haar uit. Deze vorm van haaruitval is niet schadelijk, maar psychologisch gezien is het heel vervelend.

Zon
Te veel zon verandert je haar in een droge en broze brij. Het breekt gemakkelijk. Heb je al dun haar van jezelf, dan riskeer je bovendien een zonnesteek. Haarverzorgingsproducten met zonnebrandmiddel bieden enige bescherming. Het dragen van een hoofddeksel is aan te raden.

Dieet
In extreme gevallen kan een crashdieet haarverlies veroorzaken. Om gezond te blijven, heeft haar proteïne en ijzer nodig evenals omega-3 vetzuren, zink en vitamine A. Lage calorie diëten missen deze stoffen vaak en kunnen haargroei belemmeren. Vaak ziet het haar er dof en futloos uit. Met deze voeding kun je de conditie van je haar verbeteren.

Grijs
Grijs worden heeft niet altijd met je leeftijd te maken. Ben je nog geen 40 en zie je meer dan een paar grijze haren, dan is dit genetisch bepaald. Het hoeft niets te zeggen over een slechte gezondheid. Echter, bloedarmoede, schildklierproblemen, een tekort aan vitamine B12 en vitiligo kunnen ten grondslag liggen aan het vroegtijdig grijs worden.

Drukken, trekken, stylen
Te sterk aan het haar trekken, bijvoorbeeld bij het maken van een paardenstaart of vlechten, kan de haarwortels beschadigen en ervoor zorgen dat het haar breekt of uitvalt. Extra druk op het haar, bijvoorbeeld bij hairextensions en haarstukjes, veroorzaakt soms ook haaruitval.

Te veel stylen maakt je haar zwak. Denk aan föhnen of zelfs te vaak borstelen. Het beschadigt de buitenste laag van je haar. Komt de kern van je haar bloot te liggen, dan wordt het droog en dof. Omdat hier geen sprake is van permanente haarbeschadiging, kun je het beste je haar afknippen.

Medicatie
Sommige medicijnen, zoals antidepressiva, de anticonceptiepil, bètablokkers, NSAID's en geneesmiddelen tegen jicht, artritis en een hoge bloeddruk, veroorzaken haaruitval. Stop je met de medicatie, dan komt de haargroei meestal terug. Vraag je arts altijd naar mogelijke bijwerkingen van medicijnen.

Daily Vitamins by Sans Soucis

De innovatieve en nieuwe ontdekking: PRECIOUS VITAMINEN Dagelijkse vitaminen is de huidverzorgingslijn met kostbare huid vitaminen voor de verschillende eisen van de huid. Of het nu gaat vocht, b…

Lees meer →

Dit is leuk om te weten!

Gezichts verzorging

 Je huid komt dagelijks in aanraking met allerlei omstandigheden buiten, zoals gure wind, zon of regen. Maar ook vermoeidheid, stress en vervuiling zorgen ervoor ervoor dat je huid er vaal en …

Lees meer →

Zo gebruik je dagcrème op de juiste manier

Ben jij het type 'hoe sneller, hoe beter' als het om dagcrème aanbrengen gaat? Mooi, want dan kan Girlscene je nog iets leren! Ja meiden, het is tijd voor een nieuwe aanpak. De slap it on an…

Lees meer →

Best lastig, welke lipstick gebruik je bij welke look?

Steeds vaker zien wij de lipstick terug komen in het modebeeld en zeker de rode lipstick is helemaal hot. Maar hoe combineer je nou op de beste manier je lipstick met je outfit? Nou daar geven wij …

Lees meer →

Laatst bekeken

  2b-natural

  2b is speciaal voor die mensen die uitsluitend kwaliteit en zuiverheid wensen. De webshop van 2b heeft een uitgebreid assortiment met alleen de beste merken uit de natuurlijke verzorging voor haar en hem.

  Contact

  2b-natural
  Doezastraat 4
  2311 HB Leiden
  Nederland

  info@2b-natural.com
  Tel: +31 71 30 000 14

   

   

  2b natural.com | © Copyright 2009 - 2019 | Alle Rechten Voorbehouden | Algemene voorwaarden | Privacy Statement | Cookies DesignWebwinkelsoftware