Betaal veilig!

Verzorg jezelf eens biologisch

Urtekram verzorgingsproducten zijn EcoCert biologisch gecertificeerd. Daarnaast zijn deze vrij van onaangename of milieubelastende bestanddelen zoals parabenen, siliconen, alcohol en weekmakers.

Het assortiment van Urtekram bestaat uit eenvoudige en zuivere haarverzorging, lichaamsverzorging en zeep.

Zowel in het vervaardigen als het testen van haar producten zet Urtekram zich bijzonder in voor dieren. Urtekram gebruikt louter plantaardige ingrediënten en producten worden nooit op dieren getest.

Meer informatie over Urtekram en de producten?

 

Het natuurlijke beschermingsschild voor uw huid.

Het natuurlijke beschermingsschild voor uw huid. Met Beauty Pearls werd nu een unieke lijn voor bescherming van uw huid ontwikkeld. De in een gel ingebedde, waardevolle bestanddelen van d…

Lees meer →

Nieuwsbrief

Blijf nu op de hoogte van het laatste nieuws en producten met de nieuwsbrief van 2b-natural.

Je haar zelf kleuren? Je kan dat!

Je haar zelf kleuren? Je kan dat!

Veel vrouwen kleuren zelf hun haar. Grijze haren bedekken, een opvallende coupe creëren of gewoon een andere look. Redenen genoeg!

 De keus in kleuren en merken is groot. Het is belangrijk om de tekst op de verpakking goed te lezen. Zo weet je met welke soort verf je te maken hebt. Je kunt letten op:

 • Is het uitwasbaar of blijft het langdurig zitten?
 • Hoeveel tinten donkerder/lichter wordt het?
 • Dekt het grijze haren?

Kapper of thuis
Als je kort haar hebt, dan kun je prima zelf je haar kleuren. Volg wel de gebruiksaanwijzing. Bij erg lang haar of geblondeerd haar is het verstandig om naar de kapper te gaan.

Ook een coupe soleil wordt vaak mooier bij de kapper, dan als je het zelf doet. Bovendien kan de kapper je een advies op maat geven. Ze kunnen zien wat er allemaal wel en niet kan met je haar.

De kapper heeft een beter zicht op je hoofd en slaat geen plekken over. Iets dat je makkelijk kan overkomen als je het zelf kleurt. Ook kan de kapper meer variatie toepassen, zoals speciale banen of blokken. Als je het zelf doet is dat allemaal een stuk lastiger, maar niet onmogelijk.

Tijdelijk kleurtje
Sommige kleurproducten verdwijnen al na een paar wassingen, andere pas na zo'n 24 wasbeurten.

Er zijn grofweg drie soorten producten:

 • Tijdelijke kleuringen - zijn na zes tot acht wasbeurten uit het haar verdwenen. Je kunt ze gebruiken om je eigen haarkleur iets donkerder te maken. Met tijdelijke kleuringen wordt je haar nooit lichter omdat er geen waterstofperoxide in zit. Een voordeel van een tijdelijke kleuring is dat je de kleur er langzaam uitwast. Er ontstaat zo geen uitgroei.
 • Semi-permanente kleuringen - blijven zo'n acht tot twaalf wassingen zitten. Ook deze kleuring kan je haar niet lichter maken. Een semi-permanente kleuring is geschikt om de eerste grijze haren te camoufleren of om het haar te kleuren in tinten die lijken op de natuurlijke haarkleur.
 • Permanente kleuringen - moeten echt uit het haar groeien. Een permanente kleuring kan je haar wel lichter maken. De kleur kan dof of vaal worden door de zon. Ook permanente kleuringen zijn geschikt voor het camoufleren van grijze haren.

Slecht voor het haar
Veel mensen denken dat het kleuren en verven slecht is voor je haar. Tegenwoordig is dit niet meer zo. De producten bevatten allerlei verzorgende ingrediënten, die het haar beschermen tegen de werking van bijvoorbeeld waterstofperoxide.

Extra verzorging
Haar dat geverfd is, verliest sneller vocht dan niet-gekleurd haar. Net na het kleuren is je haar glanzend, maar al na een paar keer wassen is dit effect verdwenen.

Dit komt doordat de verzorgende stoffen uit de kleuring zijn weggewassen. Je haar voelt droger aan en kan er dof uitzien. Daarom is het belangrijk je haar goed te verzorgen. Een aantal tips:
Gebruik na elke wasbeurt een conditioner of crèmespoeling voor gekleurd haar.
Maak weinig gebruik van een föhn.
Kam of borstel je haar niet te ruw, omdat het dan sneller afbreekt.
Gebruik een speciale shampoo voor gekleurd haar. Deze bevat verzorgende bestanddelen. Spoel de shampoo uit met lauw water.
Dep je haar na het wassen droog. Niet knijpen of wringen, dit kan klitterig haar en gespleten punten veroorzaken.

De juiste verzorging voor je haar.

Mooi haar is eigenlijk niets anders dan goed verzorgd haar. Belangrijkste uitgangspunt bij een goede verzorging is je haartype. Kies producten die voor jouw haartype het meest geschikt zijn. Je z…

Lees meer →

Dit is leuk om te weten!

Camoufleren kun je leren

Maskeer je oneffenheden Een goede make-up begint bij een goede basis. Geen enkele huid is hetzelfde. Misschien heb je last van een glimmende huid, pukkeltjes of rode haarvaatjes. Met een foundation…

Lees meer →

Dit zegt je haar over je gezondheid

Probeert je haar je iets te vertellen over je gezondheid? Misschien. Sommige ziektes en medicijnen beïnvloeden je haar. Maar soms moet je ook gewoon beter voor je haar en hoofdhuid zorgen. Wat…

Lees meer →

De juiste verzorging voor je haar.

Mooi haar is eigenlijk niets anders dan goed verzorgd haar. Belangrijkste uitgangspunt bij een goede verzorging is je haartype. Kies producten die voor jouw haartype het meest geschikt zijn. Je z…

Lees meer →

Laatst bekeken

  2b-natural

  2b is speciaal voor die mensen die uitsluitend kwaliteit en zuiverheid wensen. De webshop van 2b heeft een uitgebreid assortiment met alleen de beste merken uit de natuurlijke verzorging voor haar en hem.

  Contact

  2b-natural
  Doezastraat 4
  2311 HB Leiden
  Nederland

  info@2b-natural.com
  Tel: +31 71 30 000 14

   

   

  2b natural.com | © Copyright 2009 - 2019 | Alle Rechten Voorbehouden | Algemene voorwaarden | Privacy Statement | Cookies DesignWebwinkelsoftware