Teint
Het is net als in de kunst; voordat een kunstschilder zijn penseel onderdompelt in kleur, brengt hij eerst een onderlaag aan op het doek. Het gezicht behandelen wij eigenlijk hetzelfde, we creëren eerst een egale teint als onderlaag.

Gelijkmatige teint
Begin met het reinigen, versterken en verzorgen van je huid
Breng na de dagcrème de Make-up op. Belangrijk: de tint moet voor een natuurlijke look overeenkomen met je eigen huidskleur.
Met een Concealer kun je kleine oneffenheden wegwerken en de huid rond je ogen er frisser laten uitzien. Neem een tint lichter dan je eigen huid. Camoufleer alleen de donkere schaduwen rond je ogen. Dus alleen aan de binnenkant van je oog, niet aan de buitenkant.
Breng eenFace Powder of Bronzing Powder met een poederkwast aan.

Blozende wangen
Bij een rond gezicht breng je Rouge Powder aan met een rougekwast, van buiten naar binnen, een duimbreed onder het jukbeen.
Een ovaal gezicht wordt symmetrisch door het rougeaccent met cirkelende bewegingen, centraal tussen het jukbeen en de onderkaak, over een groot oppervlak aan te brengen.
Een hoekig gezicht krijgt een zachtere uitstraling als je de rouge op alle scherpe contouren aanbrengt, bijvoorbeeld aan de slapen, de buitenkant van de wangen en de onderkaak.
Bij een bleke teint kun je de rouge het beste op het bovenste deel van de wangen en onder de wenkbrauwen aanbrengen. Zo krijg je een jongere uitstraling!

Ogen
Zet prachtige kleuraccenten rondom je ogen en laat je innerlijke schoonheid stralen via je ogen.

Stralende ogen
Begin met het accentueren van je wenkbrauwen met een kleur die je mooi vindt. Gebruik hiervoor een oogschaduwpenseel.
Hierna breng je een eyeshadow aan: breng een lichte kleur met het penseel op de binnenste ooghoeken naar boven toe aan. Een donkere kleur breng je aan op het gedeelte van je ogen (bijvoorbeeld hangende oogleden) dat je minder wilt accentueren.
Je ogen vallen extra op wanneer je een kleur kiest die overeenkomt met de kleur van je ogen:

Voor bruine ogen zijn alle kleuren geschikt

Met eyeliner accentueer je de vorm van je ogen. Eyeliner liquid, die het effect versterkt, breng je alleen op het ooglid aan.
De Mascara is de finishing touch voor je ogen.
Breng de mascara eerst op de onderste en dan op de bovenste wimpers aan en doe dat met zigzagbewegingen: plaats het borsteltje
diagonaal op de groeirichting van de wimpers en beweeg het heen en weer. Trek het borsteltje hierna zijdelings weg en niet naar boven toe
Oogmake-up kan heel gemakkelijk verwijderd worden met de milde, verzorgende reinigingsmelk

Lippen
Accentueer je lippen ter expressie van je persoonlijkheid.

Fluwelen lippen
Breng de Lipliner aan op je hele lippen. De vorm van de lippen wordt bepaald door de contour.
Lipstick of Lip Gloss over de Lipliner aanbrengen.