Privacy Statement

Bij 2B houden wij niet van geniepig of misleiden. Van stiekem dingen doen of super commercieel gegevens misbruiken. We stechelen niet, we respecteren dus altijd jouw privacy.

Deze pagina is voor het laatst aangepast op 14 mei 2018

Wij zijn er van bewust dat je vertrouwen stelt in ons. Wij zien het dan ook als onze verantwoordelijkheid om je privacy te beschermen. Op deze pagina laten we jou weten welke gegevens we verzamelen als je onze website gebruikt, waarom we deze gegevens verzamelen en hoe we hiermee uw gebruikservaring verbeteren. Zo snap je precies hoe wij werken.
De persoonlijke informatie is precies wat het is; van jou. Je geeft je informatie door aan 2b-natural omdat je graag iets wilt bestellen. Maar we kunnen ons voorstellen dat je graag wilt weten waarom wij precies om je persoonlijke gegevens vragen en wat wij ermee doen. Dat vertellen we je hier graag.

1. Gegevens
2b-natural gebruikt alleen de persoonsgegevens die jij zelf rechtstreeks opgeeft. Dit kan zijn in het kader van een door jou besteld product of gevraagde dienst.

We gebruiken de volgende gegevens:

  • NAW gegevens verzend- en bezorgadres;
  • Telefoonnummer;
  • Factuuradres;
  • E-mailadres;
  • Betalingsgegevens;
  • IP-adres.

Zoals je zult begrijpen hebben we ook de gegevens nodig van het bezorgadres. Je wilt natuurlijk wel dat je product wordt bezorgd, zowel bij jezelf als bij iemand die je wilt verrassen.
Je kunt je ook eerst registreren als (vaste) klant. Naast je opgegeven persoonsgegeven bewaren we ook de door jou gekozen gebruikersnaam. Dit is handig want dan hoef je niet iedere keer je gegevens opnieuw in te voeren. In ons portaal kun je ook zelf instellingen doorvoeren en aanpassen.

2. Beveiliging
Alle gegevens die je aan ons doorgeeft, beveiligen wij met de modernste technieken. Je wilt immers niet dat de gegevens opeens op straat liggen. Wie niks met de gegevens te maken heeft, kan er ook niet bij. Is het nodig dat we de gegevens aan andere bedrijven doorgeven (lees hier waarom)? Dan eisen wij dat zo’n bedrijf net zo zorgvuldig omgaat met de gegevens als wij dat doen. Ook mag zo’n bedrijf de gegevens alleen gebruiken voor het doel waarvoor dat bedrijf ze heeft gekregen.

3. Bewaartermijnen
We bewaren de persoonsgegevens zo lang als nodig is om je bestelling af te handelen. Hierna bewaren we de gegevens nog maximaal twee jaren voor onze doelen. De gegevens worden vervolgens gewist, tenzij wij verplicht zijn door de wet om ze langer te bewaren. Zo verplicht de wet ons bijvoorbeeld om de betalingsgegevens zeven jaar te bewaren.

4. Doelen
We gebruiken de van jou ontvangen gegevens voor verschillende doelen. Hierna kun je lezen welke doelen dat precies zijn.
Je bestelling leveren: Uiteraard gebruiken we de gegevens voor het afhandelen van je bestelling. Als je iets bestelt dan wil je dat natuurlijk wel ontvangen. Het kan ook zijn dat we de gegevens doorgeven aan zogenaamde ‘derden’: alles om te zorgen voor een goede afhandeling van je bestelling. Over deze ‘derden’ kun je verderop meer lezen.
Reclame: We begrijpen dat je graag wilt weten welke mooie producten wij allemaal hebben. Je kunt hiervan na jouw toestemming op de hoogte worden gebracht per e-mail of via social media.
Nieuwsbrief: Ook is het mogelijk om je aan te melden voor onze nieuwsbrief/sms. Op deze manier blijf je op de hoogte van onze aanbiedingen, acties en ons nieuws. Wil je de nieuwsbrief/sms niet meer ontvangen? Je kunt je altijd afmelden via de link in onze nieuwsbrief.
Vragen: Ook is het mogelijk dat je een vraag hebt. Over je bestelling bijvoorbeeld. Deze kun je stellen via een contactformulier. Op dit formulier wordt je gevraagd om verschillende gegevens in te vullen. Uiteraard kun je zelf kiezen welke gegevens je hierbij aan ons stuurt. Deze gegevens worden alleen bewaard zolang dit nodig is om de vraag volledig te beantwoorden. Wij willen je immers zo goed mogelijk helpen.

5. Derden
Het is mogelijk dat wij de gegevens doorgeven aan bedrijven waarmee we samenwerken, zogenaamde ‘derden’. Deze bedrijven helpen ons voor een goede afhandeling van je bestelling.

5.1 Aanbieders van navigatie/kaartensoftware zoals Google Maps kunnen (locatie)gegevens opslaan en verwerken. Ook kan het zijn dat de gegevens worden gebruikt door Google of Apple zelf. Wij hebben hier geen invloed op, maar verwijzen je naar de privacyverklaringen van deze bedrijven.

5.2 Wanneer je bij ons een bestelling plaatst of je registreert als klant, geven wij de aan je gebruikersnaam gekoppelde gegevens door aan derden. Dit doen we alleen als dat noodzakelijk is voor het uitvoeren van de overeenkomst met ons of als wij dat verplicht zijn door de wet. Als wij bijvoorbeeld vermoeden dat er sprake is van fraude of misbruik van onze webshop, dan kunnen wij persoonsgegevens doorgeven aan de bevoegde autoriteiten.

5.3 Wij willen ervoor zorgen dat je zo optimaal en persoonlijk mogelijk gebruik kunt maken van onze website. Het kan zijn dat we hiervoor gebruikmaken van statistiekdiensten zoals Google Analytics. Deze diensten houden bij hoe jij onze website gebruikt. Uiteraard hebben wij strenge afspraken gemaakt met deze bedrijven. Zo wordt het IP-adres bijvoorbeeld geanonimiseerd. Wil je weten welke van deze diensten wij precies gebruiken? Klik dan hier.

6. Derde landen
Sommige van de bedrijven waarmee we samenwerken zijn gevestigd in een land buiten de Europese Unie. De regelgeving in deze landen zorgt niet altijd voor dezelfde bescherming van persoonsgegevens als Europese regelgeving. We hebben daarom met die bedrijven overeenkomsten gesloten waarin ze zich verplichten om passende waarborgen te treffen. Zo worden de gegevens altijd goed beschermd.

7. Cookies
Wij maken gebruik van cookies. Alles om ervoor te zorgen dat onze website goed werkt en jij daardoor fijn kunt winkelen.

8. Websites van derden
Op onze website staan zo nu en dan links naar andere websites. Wij hebben geen invloed op die andere sites. We kunnen dan ook niet garanderen dat die bedrijven net zo veilig omgaan met de gegevens als wij. We raden je aan eerst het Privacy Statement van die sites te lezen voordat je daarvan gebruik maakt.

9. Wijzigen van Privacy Statement
Om jou zo goed mogelijk te informeren over het gebruik van de gegevens kan het zijn dat wij dit Privacy Statement soms moeten aanpassen. We raden je aan om geregeld dit Privacy Statement te lezen zodat je van eventuele wijzigingen op de hoogte bent.

10. Inzage, wijzigen, verwijderen gegevens of andere vragen?
Je kunt ons ook een verzoek sturen om de gegevens in te zien, te wijzigen, te verwijderen of aan jou over te dragen. Zo is het bijvoorbeeld mogelijk om te controleren of de gegevens wel kloppen. Wil je weten welke gegevens wij met de toestemming gebruiken of wil je dat wij de gegevensverwerking beperken/staken? Ook dit kun je ons verzoeken. Zo kun je dus je toestemming voor verwerking altijd weer intrekken.

Als je wilt weten hoe dit precies in zijn werk gaat of andere vragen hebt over dit Privacy Statement laat het ons dan weten.
Je kunt hiervoor contact opnemen met onze functionaris voor gegevensbescherming (FG). De FG houdt bij 2b-natural toezicht op en adviseert over de verwerking van de persoonsgegevens. Je kunt de FG bereiken door een e-mail te sturen naar info@2b-natural.com of een brief te sturen aan:

2b-natural
t.a.v. M.M. Dusseldorp-Bik
Doezastraat 4
2311 HB Leiden

11. Klachten?
Natuurlijk helpen wij je graag als je een klacht hebt over onze verwerking van de persoonsgegevens. Je kunt echter ook een klacht indienen bij de zogenaamde ‘Autoriteit Persoonsgegevens’, die toezicht houdt op het verwerken van persoonsgegevens.

Vragen en feedback
We controleren regelmatig of we aan dit privacybeleid voldoen. Als u vragen heeft over dit privacybeleid, kunt u contact met ons opnemen:

2b-natural
Doezastraat 4
2311 HB Leiden
Nederland

info@2b-natural.com

Privacy Statement van Focum Commerce B.V.:
Door te kiezen voor de optie achteraf betalen worden de door u ingevulde gegevens en betaalervaring(en) met u opgenomen in de database van Focum Commerce B.V. Focum Commerce B.V. kan deze gegevens – al dan niet in statistische vorm – (laten) gebruiken voor het administreren, beheren en (laten) incasseren van vorderingen, kredietwaardigheidstoetsingen, acceptatietoetsingen, voorkomen en beperking van fraude, beperking van financiële risico’s van met Focum Commerce B.V. in een groep verbonden vennootschappen alsmede opdrachtgevers, relatiebeheer, analyses voor opdrachtgever, strategische afwegingen vanuit management perspectief alsmede ontwikkeling van diensten en producten dan wel op enig andere wijze zoals vermeld bij het College Bescherming Persoonsgegevens.

Cookies

Wat zijn cookies?
Cookies zijn bestanden die uw computer, tablet of smartphone opslaat tijdens het surfen op internet. Deze cookies kunnen alleen worden gelezen door de website of applicatie die ze heeft opgeslagen. Deze kleine bestanden zorgen er, naast andere handige functies, bijvoorbeeld voor dat u op een website kunt bladeren zonder telkens opnieuw in te loggen.

Waar helpen cookies mee?
Wanneer u onze website toestaat bij elk bezoek cookies te plaatsen, heeft dat voor u de volgende voordelen:

Sneller en vloeiender browsen in onze winkels
Meer gebruiksgemak; niet herhaaldelijk opnieuw gegevens in moeten voeren
Extra functies zoals recentelijk bekeken producten en het gebruik van het winkelwagentje
Uw websitebezoek te meten, zodat we de website kunnen verbeteren en de ervaring zo prettig mogelijk kunnen maken
Er voor te zorgen dat de advertenties die u op andere media ziet relevant en interessant zijn
Welke cookies gebruiken we en waarom?

Sessiecookies zijn cookies die alleen voor de duur van uw sessie worden opgeslagen en vaak essentieel zijn voor de werking van de website. Sessiecookies vervallen zodra de sessie is beëindigd. Sommige functionele cookies kunnen ook sessiecookies zijn. Sessiecookies kunnen bestaan uit, maar zijn niet beperkt tot, de winkelwagen functionaliteit, recent bekeken producten en gefacetteerd zoeken.
Permanente cookies zijn cookies die langer meegaan dan de sessie in één van onze applicaties. Deze cookies worden vaak geplaatst door applicaties van derden waarmee we samenwerken voor een verbeterde dienstverlening. Cookies die door onze testsoftware worden geplaatst, stellen ons bijvoorbeeld in staat om een continue en consistente ervaring te garanderen bij het gebruik van onze website.
Voorbeelden van permanente cookies:
Analytische cookies zijn cookies die ons inzicht geeft in de interactie met onze website, zodat we u en anderen in de toekomst een betere winkelervaring kunnen bieden.

Voor een deel van de informatie die we verzamelen, maar niet beperkt tot, zie hieronder:

Anoniem gemaakt IP-adres
Gepseudonimiseerde persoonlijke gegevens
Browser, browserversie, apparaatcategorie, schermresolutie, besturingssysteem
Vanaf welke pagina u onze website bezocht, welke pagina’s u bezoekt en hoe lang uw bezoek aan onze website duurt
Advertentiecookies stellen ons in staat gericht advertenties weer te geven die voor u relevant zijn. Deze cookies houden bij:

  • Welke producten u hebt bekeken maar niet gekocht
  • Hoe ver u het winkelproces heeft doorlopen
  • Welke advertenties u heeft gezien
  • Op welke advertenties u hebt geklikt
  • Of u onze website opnieuw hebt bezocht nadat u een advertentie heeft gezien of er op geklikt hebt

Kan ik mij afmelden voor het gebruik van cookies?
U kunt, als u dat wilt, uw browser instellen om cookies te blokkeren van websites die u bezoekt. Houd er rekening mee dat websites die u bezoekt mogelijk niet goed werken zonder deze cookies. Volg onderstaande instructies voor het verwijderen van alle cookies die op uw computer, tablet of smartphone zijn opgeslagen.

Google Chrome
Als u cookies wilt verwijderen die zijn opgeslagen door Google Chrome, klikt u op de knop met drie lijnen of drie punten, selecteert u Geschiedenis en vervolgens Browsegegevens wissen om ook de cookies te verwijderen.

Mozilla Firefox
Als u cookies en de browsegeschiedenis in Firefox wilt verwijderen, klikt u op de knop met drie lijnen, kiest u Opties, Privacy en Uw recente geschiedenis wissen, zodat ook de cookies worden verwijderd.

Safari
Als u cookies en de browsegeschiedenis in Safari wilt verwijderen, selecteert u in het hoofdmenu Safari, Voorkeuren, Privacy, Alle websitegegevens verwijderen.

Internet Explorer / Edge
Als u cookies en de browsegeschiedenis in Internet Explorer (Edge) wilt verwijderen, klikt u rechtsboven in de browser op het pictogram van een tandwiel. Selecteer Internetopties, Browsegeschiedenis verwijderen en controleer of cookies zijn geselecteerd om te worden verwijderd.

Als u informatie wilt over welke gegevens er op dit moment over u, uw account of uw aanvragen, bij ons bekend zijn of in het geval van eventuele problemen ten aanzien van uw persoonsgegevens kunt u contact opnemen met klantenservice@bik-bik.nl

De Kleine Lettertjes

Onze beloften:

Wij zullen nooit gevoelige of persoonlijk identificeerbare informatie (PII) verzamelen zonder uw medeweten of toestemming.
Wij nemen veiligheidsmaatregelen om uw gegevens te beschermen tegen ongeoorloofde toegang en om verlies, vernietiging of beschadiging te voorkomen
◦ N.B. Online transmissie is nooit 100% veilig, wij nemen redelijke stappen om uw gegevens te beschermen maar kunnen de veiligheid niet garanderen

Wij zullen uw informatie veilig bewaren zolang als vereist door de wet, en alleen bekend maken in het geval van een verkoop van enkele of alle activa of vereist door de wet.
U hebt het recht een kopie te ontvangen van alle persoonlijke gegevens die wij momenteel opslaan. U kunt uw verzoek richten aan info@2b-natural.com Wij zullen binnen 24 uur reageren met alle informatie waar wij momenteel over beschikken.
U hebt het recht om alle persoonlijke gegevens die wij momenteel hebben te verwijderen in overeenstemming met uw ‘recht om te worden vergeten’.
Als we substantiële wijzigingen aanbrengen in ons privacybeleid, zullen we redelijke pogingen ondernemen om u op de hoogte te stellen.